Iris

Iris Apfel. Så fantastisk, på så många sätt.  Albert Maysles dokumentär om henne finns till exemple på Netflix. Jag såg den igår när dagen kändes ovanligt grå och oinspirerande. Och det hjälpte. HKänner mig både piggare och framförallt kreativare nu. 
 
 
Se den. Här nedan är trailern om bilden ovan inte är tillräckligt beskrivande.
 

Ny hudvårdsrutin

Min hy går bananas när jag har mycket att göra, alltså när jag blir stressad. Har tänkt tanken att görra en syrabehandling. Men det känns så himla läskigt, ser bilden av Samantah i SATC framför mig. Och även om just den bilden är extremt överdriven så känns det ju liksom lite, eh, riskfyllt. Så innan jag tar till drastiska lösningar (haha) så tänker jag att jag kan börja med en ny hudvårdsrutin.
 
 
Jag började med att göra Skincitys hudvårdstest och blev rekommenderad produkter från Paulas Choice. Nu är jag lite fattigare, men förhoppningsvis får jag bukt på mina ytliga problem. Nu är det bara att vänta på att paketet skall dimpa ned i brevlådan. Skincity är ju lite som att få hemliga paket också, med alla testprodukter som följer med på köpet. Lilla julafton, typ.

Att planera sitt 2016

Jag har kommit på en sak. Jag borde planera mina år bättre. Ha framförhållning. Lägga budget. Och då tänker jag mest på resor. När kan jag resa, var vill jag resa, vad kommer det att kosta. Just nu vet jag till exempel att jag har två resor inplanerade, en i april och en i juni. En i jobbet, en med familjen. En resa är lite"pending", har inte bestämt mig ännu.
 
Jag inser att jag måste planera detta för att det skall bli av, för annars kommer jobb emellan. När jag bloggade i begynnelsen ( ni vet i mitten av 00-talet) lade jag upp en månadsbudget och en "to-do-list". Och vet ni, det fungerade. De var som att när jag väl publicerade sådana inlägg blev det officiellt, och jag kunde inte ge vika. 
 
Nog om detta. Nu ska jag göra följande:
 
  • Analysera data
  • Skriva abstract
  • Skicka in abstract
 
Deadline på fredag. Låt oss se om mina gamla vanor fortfarande består.