Luxembourg

Så...jag är i Luxembourg, två veckor avklarade, en vecka kvar. Jag trivs rätt bra här, visst kände jag lite hemlängtan i fredags när jag såg alla midsommarbilder dyka upp i min feed (medan jag satt i en föreläsningssal diskuterade IT- system). 
 
Luxembourg är litet, jag tror det tar max tar 40 minuter att passera gränsen, vanligen räcker det med 15-20 minuter. Hade en tanke om att ta tåget till Paris, men det visade sig kosta runt 170 euro tur och retur. Kändes inte rikigt värt för en dag-tripp. Kanske åker jag till Bryssel nästa söndag, om jag inte måste plugga, trots att kursen är jobbrelaterad så avslutas den med en examen.
 
Jag bor i alla fall mitt i city, så det är nära till allt. Förra helgen var det finväder så jag tog med mig kameran till mitt närområde. Vi kikar lite.
 
Här är min granne, Kathedrale "Unserer Lieben Frau". Jag misstänker att det är hon som väcker mig runt sex varje morgon med sina kyrkklockor.
 
 
Det här är Vallée de la Pétrusse. Här löper jag igenom innan jag når stadsparken.
 
 
Med Monument du Souvenir Gëlle Fra vakande över mig.
 
 
Om man istället väljer att gå i motsatt rikitning, kommer man till Grund. Här kan vi se hur ett av UNESCO klassat världsarv ryms på samma bild som bankväsendets skyskrapor. Kontraster.
 
 
Mer från Grund...
 
 
 
Så vackert...
 
 
Och går man raka vägen upp (så rak den kan bli med alla uppförsbackar och stentrappor) så kommer man till mitt tillfälliga hem, där Guillaume II hälsar en välkommen.
 
 
Nu vet ni vad jag gör om dagarna. Jag ska försöka att sammanställa en rapport från Australien också. Jobbar så mycket just nu så bloggen blir lidande. Men snart är det ju semestertider, så då ska jag sätta mig ned och gå igenom alla bilderna.
 
Hej så länge darlings.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Karin O:

skriven

Vad fint det ser ut!

Svar: Solskyddsfaktor köper vi inte i Shanghai heller utan tar bara med oss från Sverige. Här innehåller så gott som alla solskydd och krämer whitening som huden bleks av (även på tex Sephora) och då känns det ju helt onödigt att ens gå ut i solen:)

Kommentera här: