Kungligheter, fackelparad, fyrverkerier, och ett lönekonto som heter duga.

Allting i min rubrik kan beskriva Luxembourg, men vi tar en sak i taget. I lördags firades Luxembourgs nationaldag. Jag hade perfekta utsikten från mitt fönster!  
 
Här kommer andra boenden från mitt kvarter intågandes, nämligen kungafamiljen.
 
 
De tog plats och fick som sig bör en serenad. Eller något sådant. Miltärorkestern var i alla fall högst närvarande.
 
 
Och sedan följdes detta av ett fackeltåg där olika arbetskategorier och föreningar tog plats. Jag tänkte lite forsränningspextaklet i Uppsala på Valborg. Det här måste ju till exempel vara the sceince group med klassikern the volcano project? Eller?
 
 
Paraden varade i tre timmar och avslutades med fyrverkerier vid Pont Adolphe. Istället för att trängas med berusade människor och ha begränsad seende satt jag kvar i mitt fönster. Jag fingrade med mina kamerainställningar och det här är delar av resultatet. 
 
 
Så för att komma till ett lönekonto som heter duga...i bankväsendets land känns det som något som sker varje månad. Så är det ju tyvärr inte hemma i Sverige. Men den här månaden har jag fått tillbaka mina utlägg från Australienresan, och retroaktiva lönen sedan april. Jag tror att staten tagit mer än vad de behöver i form av skatter, men jag har fortfarande mycket kvar.
 
Enligt vad jag hört så spenderar Luxembourg 90% av sin budget på nationaldagsfirandet, jag tänkte inte gå in lika hårt, men jag har nog tänk mig att fira tillsammans med Marc och Sonia. Det gäller bara att hinna besöka dem efter jobbet, eller gå dit på lördagen.Känner ju också för en uppdatering av kamera och objektiv, men det är inget jag tänker köpa här. Vill ju ha en gällande garanti för ett sådant inköp. Vi får helt enklet se.
 
Hej så länge!
 

Kommentera här: