Kungligheter, fackelparad, fyrverkerier, och ett lönekonto som heter duga.

Allting i min rubrik kan beskriva Luxembourg, men vi tar en sak i taget. I lördags firades Luxembourgs nationaldag. Jag hade perfekta utsikten från mitt fönster!  
 
Här kommer andra boenden från mitt kvarter intågandes, nämligen kungafamiljen.
 
 
De tog plats och fick som sig bör en serenad. Eller något sådant. Miltärorkestern var i alla fall högst närvarande.
 
 
Och sedan följdes detta av ett fackeltåg där olika arbetskategorier och föreningar tog plats. Jag tänkte lite forsränningspextaklet i Uppsala på Valborg. Det här måste ju till exempel vara the sceince group med klassikern the volcano project? Eller?
 
 
Paraden varade i tre timmar och avslutades med fyrverkerier vid Pont Adolphe. Istället för att trängas med berusade människor och ha begränsad seende satt jag kvar i mitt fönster. Jag fingrade med mina kamerainställningar och det här är delar av resultatet. 
 
 
Så för att komma till ett lönekonto som heter duga...i bankväsendets land känns det som något som sker varje månad. Så är det ju tyvärr inte hemma i Sverige. Men den här månaden har jag fått tillbaka mina utlägg från Australienresan, och retroaktiva lönen sedan april. Jag tror att staten tagit mer än vad de behöver i form av skatter, men jag har fortfarande mycket kvar.
 
Enligt vad jag hört så spenderar Luxembourg 90% av sin budget på nationaldagsfirandet, jag tänkte inte gå in lika hårt, men jag har nog tänk mig att fira tillsammans med Marc och Sonia. Det gäller bara att hinna besöka dem efter jobbet, eller gå dit på lördagen.Känner ju också för en uppdatering av kamera och objektiv, men det är inget jag tänker köpa här. Vill ju ha en gällande garanti för ett sådant inköp. Vi får helt enklet se.
 
Hej så länge!
 

Luxembourg

Så...jag är i Luxembourg, två veckor avklarade, en vecka kvar. Jag trivs rätt bra här, visst kände jag lite hemlängtan i fredags när jag såg alla midsommarbilder dyka upp i min feed (medan jag satt i en föreläsningssal diskuterade IT- system). 
 
Luxembourg är litet, jag tror det tar max tar 40 minuter att passera gränsen, vanligen räcker det med 15-20 minuter. Hade en tanke om att ta tåget till Paris, men det visade sig kosta runt 170 euro tur och retur. Kändes inte rikigt värt för en dag-tripp. Kanske åker jag till Bryssel nästa söndag, om jag inte måste plugga, trots att kursen är jobbrelaterad så avslutas den med en examen.
 
Jag bor i alla fall mitt i city, så det är nära till allt. Förra helgen var det finväder så jag tog med mig kameran till mitt närområde. Vi kikar lite.
 
Här är min granne, Kathedrale "Unserer Lieben Frau". Jag misstänker att det är hon som väcker mig runt sex varje morgon med sina kyrkklockor.
 
 
Det här är Vallée de la Pétrusse. Här löper jag igenom innan jag når stadsparken.
 
 
Med Monument du Souvenir Gëlle Fra vakande över mig.
 
 
Om man istället väljer att gå i motsatt rikitning, kommer man till Grund. Här kan vi se hur ett av UNESCO klassat världsarv ryms på samma bild som bankväsendets skyskrapor. Kontraster.
 
 
Mer från Grund...
 
 
 
Så vackert...
 
 
Och går man raka vägen upp (så rak den kan bli med alla uppförsbackar och stentrappor) så kommer man till mitt tillfälliga hem, där Guillaume II hälsar en välkommen.
 
 
Nu vet ni vad jag gör om dagarna. Jag ska försöka att sammanställa en rapport från Australien också. Jobbar så mycket just nu så bloggen blir lidande. Men snart är det ju semestertider, så då ska jag sätta mig ned och gå igenom alla bilderna.
 
Hej så länge darlings.