En sådan där lista för vad som hänt under året

Vi kör väl en sådan där lista nu som cirkulerat runt på lite olika bloggar, Så får ni vet lite mer om mitt år tänkte jag. 
 
Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?

 
Ja, jag gjorde massor av saker som jag aldrig gjort förr. Kramade en koala. Tog dykcert i stora barriärrevet. Läste en kurs i Luxembourg, hade en presentation på en internationell konferens i Sydney.
 

Vilka länder besökte du?

Storbrittaninen, Australien. Luxembourg, Holland, och Ungern.

Vad var din största framgång 2013?

Krama en koala, dykcert, och toppbetyg. Typ.

Bästa köpet?

Iphone5 och Ipad mini. Och allt som varit fynd. Som billiga vintagekläder och sådant jag ropat in på auktion.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att jag fick en presentation på en internationell konferens. Det gav mig ju även möjligheten att ta dykcert och krama en koala. Och att jag presterade så förbaskat bra på kursen i Luxembourg. (jag vet, det börjar bli tjatigt). Sedan fanns det ju så klart annat som gjort mig glad. Personer vi inte behöver nämna vid namn. Vänner. Men jag drivs mycket av lärdom och prestationer.

Och ledsen?

Inte direkt. Men visst är det jobbigt att man inte kommer överens med alla. Plus allt näthat. Fast det gör mig mest arg.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2013?

Alla låter på Veronica Maggios nya platta. Håkan Hellströms Valborg. Lordes Royals. Rihannas Stay. Finns säket ännu fler, men det kommer jag inte på i skrivande stund.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare. Utan tvekan.

Vad önskar du att du gjort mer?

Skulle väl varit att ta fler risker. Vågat.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Jobbat, fast ändå inte.

Blev du kär i år?


Det är komplicerat.

Favoritprogram på TV?

Jag har inte sett så mycket på TV, men jag gillar fortfarande Parks and recreation och 30 rock allra mest. Men ser även True Blood och Downtown Abbey. Salig blandning det där. Jag ska fixa Netflix för att hålla mig uppdaterad (säger det typ jämt men det blir aldrig av).

Bästa filmen?

Jag har sett så extremt mycket film. Svårt att säga vad som var bäst. Men en film jag såg nyligen och gillade var Kon Tiki. Kanske för att det handlade om ett slags äventyr. Jag gillar sådant. Jag vill ha fler äventyr i vardagen.Berättelsen om Pi var också bra.

Bästa boken du läste i år?

Älskar böcker! Bonjour Tristesse läste jag på tåget mellan Uppsala och Stockholm, Tyckte himla mycket om den. Annars har jag mest läst böcker av Anna Gavalda. Det är något med fransk litteratur. 

 

Årets bästa låtar? 

Veronica Maggio -Hädanefter

Håkan Hellström- Valborg

Lorde-Royals

Bästa matupplevelsen?

Allt jag åt i Budapest. Fasan till exempel. Har för övrigt kört med matkasse varannan vecka, de har också varit fyllt av smakupplevelser.

Något du önskade dig och fick?


Krama en koala, dyka bland hajar.

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?

Drack vin och åt tapas med bästa kusinerna.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Hade önskat att jag var mindre stressad. Och sov bättre.

Vad fick dig att må bra?

Nya vänner. Gamla vänner. Resor.

 
 

Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014?

Att bli kär igen. På riktigt.

Vilken kändis var du mest sugen på?

Alltså jag gillar ju mer karaktärer.

Vem saknade du?

Vänner som bor långt borta.

De bästa nya människorna du träffade?

Har träffat så många, kan inte välja bästa bara sådär. Alla är så bra på sitt egna vis.

Högsta önskan just nu?

Att 2014 ger mig precis lika mycket, plus lite mycket kärlek.

 

2013

När jag ser över hur mina vänners 2013 har varit så kan det sammanfattas med disputationer, barn, och förlovningar/giftemål.

Mitt 2013 kan summeras så här: Luleå-Stockholm-London-Stockholm-London-Hong Kong-Cairns-Sydney-Hongkong-London-Stockholm-Paris-Luxembourg-Amsterdam-Stockholm-Luleå-Stockholm-Budapest-Stockholm-Luleå.

Ja, det har blivit en del resor. Och det allra, allra bästa var så klart att krama en koala, okej delad plats med att simma med hajar och havssköldpaddor. Djur alltså. Älskar dem.
 
 
 
Okej. Inte världens bästa uppdatering om mitt år. Men koalakramande kändes viktigast. Annars har jag ju mest jobbat, och hur roligt är det att läsa om.

Det här med att blogga

Ja. Jag erkänner. Det har ju inte riktigt varit min grej det här året. Eller förra året för den delen.Jag har nog blivit lite för bekväm. Och kanske insupit dagen mer än bloggat om den. Men, nu är jag såklart ledig. Och när jag är ledig finner jag tid för annat. Som bloggen. Ny design bland annat, ett färdigt tema. Orkade inte koda. Hur som helst. Ska försöka mig på en summering av året som varit. Är ju på tiden. När jag sovit kanske? Sedan är det ju för sent!