Valborgsvandring genom Gamla Stan

I år flydde jag Valborgsfirandet i Uppsala. Med både sorg och lättnad. Kvalborgen var redan igång när jag tog mig genom staden. I Slottsbacken satt studenterna på filtar uppdukade med picknickmat och alkoholhaltiga drycker. De mindre rutinerade studenterna är helt omedvetna om att Kvalborg är det sämsta man kan göra innan Valborg, ja om man nu har för avsikt att njuta av Valborgsdagen. Jag har varit där. Jag har gjort det där. Det är ingen bra idé. Men nu lämnar vi Uppsala och ser vad man kan göra i huvudstaden under samma dag (där Systembolaget är öppet på självaste Valborg, hej Kulturkrock!).

Det var vackert väder, så jag tog kameran med mig. Klev av på Stockholm Södra och efter att ha besökt lite second hand affärer gick över bron mot Gamla Stan.


I Gamla Stan var det jättemånga turister. Och en tjej försökte sälja på mig en citytur. Jag tror det var kamerans fel. Nåväl, den gav mig ju i alla fall några bilder att dela med mig av. Som St. Göran och draken.


Trånga gränder. Älskar.


En hemlig trädgård


Helt plötsligt råkade jag vandra in mitt i HMK födelsedagsfirande. Prinsessan Estelle gjorde sitt första framträdande, och folket jublade. Så klart. Jag fotade. Men ja, med en 50 mm är det svårt att fånga ögonblicket.


När firandet var över vandrade livgarden(?) i samlad trupp från platsen...


...till vad som verkar vara en sightseeing buss?


Och jag. Jag gick till Kungsträdgården och fikade med en kär vän.


Och fotade körsbärsblomstern, men det vet ni ju redan. Senare på kvällen blekte jag utväxten och klippte av minst en tio centimeter. Det känns bra. Nu känner jag mig fräsch igen. Så kan man fira en Valborg när man inte är i Uppsala. Hur var er Valborg?
1 Linnea:

skriven

Jättefina bilder! ser riktigt härligt ut. Skönt att det blev fint väder...jag satt på balkongen och kollade in cortegen som avgår här från Chalmers utanför mig...sedan blev det lite vin på balkongen...en lugn och trevlig kväll.

2 Jessica:

skriven

Åh, haha. 50 mm kan vara underbart ibland, men i vissa stunder blir man så frustrerad att man bara sliter sig i håret! Ojojoj. Suktar lite efter ett 30 mm att ha som objektivjagharpåsåfortjagåkerpåäventyr. Hehe.

3 Linnéa:

skriven

Känns lite som att man glömmer bort att det finns andra sätt att fira på när man firat på studentvis i flera år. I år kände jag dock att stadsparken i Lund inte var rolig längre. Det kändes gjort och jag börjar kanske bli gammal. Nästa år ska jag banne mig leta upp en rejäl brasa istället!

4 karoline pettersson:

skriven

ÅÅÅH vad jag ska hålla tummarna för att vi är i norrbotten samtidigt i sommar då! ;)

Kram fina!

Kommentera här: